8
KES
19.00
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - MiPK  1 - 4

Kouvola, Keskuskenttä N

Oikea nurmi motivoi pelimiehiä

Joosua Erjanko on mielissään pelien siirtymisestä nurmelle, jossa liukutaklaukset onnistuvat paremmin kuin tekonurmella. Yleisöä Erjanko odottaisi viime kausia enemmän, onhan joukkueessa tosi paljon paikallisia pelaajia.


Oikea nurmi motivoi pelimiehiä

KJP:n miehistö odottaa malttamattomana torstain kotipeliä. Pitkän talven ja kevään jälkeen MiKP-ottelu on kauden ensimmäinen, jonka joukkue pääsee pelaamaan oikealla kotinurmellaan.

Tekonurmi on Suomen olosuhteissa hyvä korvike, mutta jalkapallon oikein pelialusta on silti luonnonnurmi, pörriäisineen ja yllätyksineen. Ja onhan Keskuskenttä nimensäkin mukaisesti niin keskeisellä paikalla, että sinne on mahdollista saada katsojia hetken mielijohteestakin.

Tuloksellisesti Sarkola on tosin ollut tällä kaudella jotain aivan muuta kuin vuosi sitten. Nyt kotipotti kolmesta pelistä on 9 pistettä maalein 9-1. Viime kaudella Sarkola antoi koko kaudella kaksi pinnaa kahdesta tasapelistä. Tuolloin tosin Suomen cup söi voimia koko talvesta lähtien, ja Keskuskentän avauspeli oli jo kauden 13:s.

Vauhtia Kolmosesta

Yksi innolla nurmelle pääsyä odottava KJP-pelaaja on toppari Joosua Erjanko, joka suorastaan uhkuu pelihaluja. Tämä ei ole mikään ihme, sillä 17-vuotias lupaus on vajaan vuoden sisään ollut jo kahden Kakkosen seuran ovensuussa, mutta jäänyt lopulta ilman peliaikaa. Kun sitä nyt tulee ja vastuuta myös, Kolmosen kaudesta on otettava kaikki irti.

- PeKassa piti tulla peliminuutteja, mutta kun sitten olin tehnyt sopimuksen, peliaikaa ei herunutkaan. Sitten harjoittelin Kakkosen Reippaan mukana talven, mutta lopulta valmentaja sanoi, että heille tulee Liigasta yli jääviä pelaajia, eikä paikkaa kokoonpanoon ole odotettavissa. Hyvä kausi Kolmosessa ja KJP:ssä oli varmasti paras ratkaisu, syksyllä 18 vuotta täyttävä Erjanko pohtii.

Reipas on Kakkosen lohkossaan keskivaiheilla, mutta joukkue ei ole hävinnyt vielä peliäkään, minkä lisäksi se on päästänyt sarjassa vähiten maaleja. Nippu on siis tiukka etenkin sen tontin osalta, josta Erjanko oli kilpailemassa. Olikin todella reilua käydä tilanne läpi hyvissä ajoin, sillä täysvastuu Kolmosessa kehittää varmasti enemmän kuin penkin lämmittäminen Kakkosessa.

- Tämän kauden jälkeen menen luultavasti takaisin Reippaaseen. Lahdessa mennään koko ajan täysillä ja pidetään kovaa tempoa, ja talvikausi siellä kehitti minua mielestäni joka osa-alueella, Joosua jatkaa.

Paremmat lähdöt ja sarjapaikka

Erjanko ehti vetää KJP:n kanssa tasan yhdet harjoitukset, kun edessä olivat jo tositoimet derbyssä MyPan kotikentällä. Nuori toppari onnistui omassa pelissään heti mallikkaasti, mutta joukkueen tulos jäi vaisuksi, kun sarjan suosikki latoi pallon KJP:n maaliin neljästi.

- Siinä ottelussa ehkä pakitettiin vähän liikaa ja ihan turhaan. Sillä pelitavalla, jolla olemme pelanneet sen jälkeen, tuloskin olisi voinut olla parempi, Erjanko arvioi.

Nykyinen hyökkäävä pelitapa on tuonut kelvollista tulosta, ja tietenkin puolustuksen työtaakkaa helpottaa isosti se, mitä enemmän pallo on toisessa päässä.

- Joukkueen tavoitteena on sarjapaikka, minkä saavuttamisessa ei viime pelien perusteella tule olemaan vaikeuksia; ollaanhan me pystytty haastamaan kärkiryhmiäkin. Oma tavoitteeni on parantaa erityisesti heikkoja kohtiani kuten juoksuihin lähtöjä, Joosua Erjanko listaa.

Topparipelaamiseen Joosua katsoo saaneensa jo hyviä vinkkejä muun muassa kokeneelta maalivahdilta Ville Iiskolalta. Kaksikon tiet kohtasivat jo kaudella 2021, jolloin Erjanko pelasi ensimmäiset Kolmosen pelinsä nimenomaan KJP:n paidassa. Tuon jälkeen miesten pelejä kertyi Kajossa Nelosessa.

Jos KJP:n peli parhaimmillaan näyttääkin todella hyvältä, myös joukkueen meininki on jättänyt Kumun kasvattiin jo alkuvaiheissa tosi myönteisen kuvan. Vaikka hommat kentällä tehdään tosissaan, ilmapiirin joukkueessa ei silti tarvitse olla totinen.

- Aika monta pelaajaa tunsin jo ennestään, mutta uusiakin kavereita on jo ehtinyt tulla. Joukkueessa on mainio henki, eikä kenenkään tarvitse arastella ketään, Erjanko kehuu.

Monipuolinen pohja

Joosua Erjanko on 195-senttinen, ikäisekseen vahva ja pääpelivoimasta huolimatta nykyaikaisen topparimoodin mukaan myös hyvä jalalla. Oikea on tosin selvästi parempi, mutta ei nuori mies vasurillakaan joudu pulaan.

Kun yhdistetään pituus, pelipaikka, suosikkiseura (Liverpool) ja uran startti Kuusankoskella, mieleen tulee väkisinkin eräs PaPen kasvatti, joka haaveili nuorena pelaavansa joskus Liverpoolissa, kuten myös kävi.

- Suosikkitopparini on Virgil van Dijk, jonka touhuja on tullut seurattua varsin kiinteästi. Ja Liverpool on seuroista suosikki.

Kumussa Erjanko aloitti jo alle kouluikäisenä ja pelasi useassa juniori-ikäluokassa pari vuotta vanhempien kavereiden kanssa. Tämäkin on osaltaan nopeuttanut kehitystä.

Tällä kaudella Joosua saattaa hyvinkin olla KJP:n palapelin puuttunut palanen, eli peliaikaa on luvassa tukevasti. Ovatko täydet minuutit ja treenit päälle alkaneet jo tuntua kropassa.

- Eivät yhtään. Harrastin parhaimmillani kolme lajia, joista koripallo jäi ensiksi ja jääkiekko sitten jossain 5-6 luokalla. Yhden lajin kyllä jaksaa ja vielä koulunkin siihen päälle, Kuusaan lukiossa kolmannelle luokalle eli abiksi harppaava alakerran pomo uskoo.

SM-sarjan avausmaali

Erjanko pelasi 2021 P17-nuorten SM-sarjassa, jonne KJP lunasti edellisen kesän rynnistyksellään historiallisesti paikan. Toppari pääsi myös omalta osaltaan historiaan tekemällä seuran ensimmäisen pääsarjamaalin sarja-avauksessa Rovaniemellä.

- Muuten siitä pelistä ei kyllä jäänyt mitään hyvää käteen, hävittiin 9-2. Ehkä mieleen parhaana jäänyt pelini tähän asti oli niinikään SM-sarjassa 1-1-tasapeli Lahdessa.

Kolmosessa Joosua sai maalitilinsä auki LaPa-ottelussa puskettuaan Roni Polatin kulman väkevästi sisään. Erikoistilannevoima merkataan taatusti vastustajien keskuudessa, ja seuraavaksi sen tekee Mikkelin Pallo-Kissat, joka oli viime kaudella KJP:lle ylikäymätön vastustaja.

- Hyvä että päästään jo pelaamaan Keskuskentällä. Oikea ruoho on paljon mieluisampi pelialusta. Ja koska tykkään tehdä liukutaklauksia, ne onnistuvat tietenkin paremmin luonnonnurmella, Joosua perustelee.

Viime kaudella MiKP nousi Sarkolan tekonurmella lisäajalla rinnalle ja ohi kahdella kulmallaan. Tällä kertaa ainakin korkeat kulmat blokannee KJP.

- En varsinaisesti harjoittele pääpelitilanteita mitenkään erikseen. Asenne ratkaisee pitkälti sen, kuka sen pallon vie. Ja ponnistamisen harjoitteluun olen saanut valmennusapua isältäni, joka harrasti itse pituushyppyä, Joosua kiittelee.

KJP-Mikkelin Pallo-Kissat alkaa Kouvolan Keskuskentällä torstaina 8.6. poikkeuksellisesti kello 19. Iltapäivällä mahdolliseksi arvioitu sade on tuohon mennessä jo ohitse.

- Markku Lintula -


Topparilupaus Joosua Erjanko laukoo paremmin oikeallaan. Vasen ei ole ongelma, mutta sitä ja juoksujen lähtöjä pitää kuitenkin kehittää.


Pääpalloissa 195-senttinen Joosua on elementissään. Hyvä pääpelaaja tarvitsee paitsi kokoa, myös asennetta ja ajoitusta, joita kaikkia näyttäisi löytyvän.

#meidänkjp #unelmienjalkapallokenttä #visitkouvola #kouvola #urheilukaupunki #KJP #montajoukkuettayksiseura #kouvolanjalkapallo #kaakonkolmonen #futiskouvola #kouvolanjalkapalloonkjp

Tilastot

1 - 4

MiPK
(0-3)
19'MaaliNeuvonen Aapo
22'MaaliAhmed Hassane Ahmed Mohamed
41'MaaliHotokka Aapo
87'MaaliAhmed Hassane Ahmed Mohamed
90'MaaliNakari Niko

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

Ma - Pe 10-15 (sopimuksen mukaan)


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20