KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - Kultsu FC  1 - 1

Kouvola, Sarkola TN

​Kausi nippuun vetisellä pistejaolla

KJP:n ja Kultsun lauantainen Mr. Märkä pelipaita -kilpailu päättyi Sarkolan sateessa jokseenkin ansaitusti tasapeliin. Kaakon joukkueet niputtivat jalkapallon Kolmosen kautensa tuloksella 1-1 (0-1).

Sarjat on luonnollisesti pelattava loppuun saakka, mutta lauantaina panosta ei suuremmin ollut löydettävissä. Kultsu oli kuitenkin onnistunut asentamaan henkiset sadekelin renkaat jo ennen ottelua, sillä se vei ensimmäistä puoliaikaa melko selvästi. Tauolla sitten myös kotijoukkue vaihtoi slicksit pois ja kiihdytti rinnalle.

KJP lähti peliin poikkeuskokoonpanolla, jonka olisi peliajan myötä poikivan jopa yllätyssuorituksia. Lopputulos taukoon mennessä oli kuitenkin vaisuhko, sillä jo nelimetristä syöttöä oli lähes mahdotonta saada omille.

Haimia otettiin

Vaikka panos puuttui, baletiksi ottelu ei sentään mennyt. Lappeenrantalaiset ottivat erityisesti KJP:n Otto Haimia, joka löysi itsensä vatupassista tekonurmelta vähän väliä. Vastaavasti KJP:n toisen puoliajan maalilla pelannut veskarilupaus Mikko Yrjölä pysäytti vieraspelaajan siksi tanakasti, että tuloksena oli punainen kortti.

Yrjölä näki punaista lisäajan alkaessa, joten kun Ville Iiskola oli pelannut jo ensimmäisen puoliajan, kituminuuteille ei ollut enää heittää varsinaista maalivahtia. Tolppien väliin asteli nelisen minuuttia aiemmin kentälle tullut Miika Järvenkylä, joka pääsi näin päättämään kauden nollapeliin.

Haimi hankki kotijoukkueelle tukun vapareita ja pari varoitustakin, mutta rankkariin asti päätuomariPaul Kirsch ei mennyt. Yhden kotijoukkueen keltaisista nappasikin päävalmentaja Esa Udd.

Keskushyökkääjänä pelannut Haimi teki kotijoukkueen tasoituksen toisella puoliajalla aika pian kaikkein eniten rankkarilta haiskahtaneen tilanteen jälkeen, juuri tunnin täyttyessä.

Kultsun osuman pohjusti joukkueen paras kaksikko Olli Tuppo-Elias Seppälä, jonka kautta oikealta vieraiden tilanteet lähtivät. Kokenut Erkka Partanen pelattiin vapaaseen paikkaan jo 13. minuutilla.

KJP:stä esiin nousi tietenkin Haimi, vaikka pelipaikka olikin vähemmän tuttu. Loukkaantumisista kärsinyt Tuukka Saari pelasi alakerrassa hyvät minuutit ja Lukas Spiring oli erikoistilanteissa tarkka tolppamies. Nuoret laiturit olivat ehkä hieman liian kaukana Haimista, mutta Khalid Kaddouri juoksi ajoittain hyvin vauhdin pois Kultsun vaarallisista nousuista.

Ville Iiskola otti tapansa mukaan monta pahaa palloa muun muassa Kultsun kulmapotkupotpurissa.

Sijoitus säilyi, peli parani

Lauantain päätöskierroksen jälkeen KJP löytyy taulukosta sijalta kuusi. Se on prikulleen sama kuin vuosi sitten, mutta vaikka sijoitus ei parantunut, peli kokonaisuudessaan parani pistesaalin kasvaessa kolmella.

- Päättyneellä kaudella otimme pisteitä yhtä lukuun ottamatta jokaiselta vastustajalta. Pidimme nollan seitsemän kertaa ja maaliero parani melko olennaisesti. Oli heikompiakin pelejä ja välillä oli myös kohtuutonta epäonnea, mutta joukkueen ilme pysyi hyvänä ja useampi nuori otti näkyviä kehitysaskeleita. Kausi oli ehjempi ja suoritus tasaisempi kuin edellisellä kaudella, valmentaja Udd listasi.

Joukkue todella meni eteenpäin. Vaikka kokoonpanot vaihtelivatkin edelleen todella paljon, suurin osa pelipaikoista vakiintui, eivätkä muutamat monen tontin taitajat tainneet komennuksistaan valittaa.

Ilmekin todella pysyi hyvänä. Syksy -22 oli ankea niin joukkueelle kuin katsojillekin, mutta tällä kertaa mustapaidat vetäisivät loppusuoralla jopa neljän voiton pötkön.

Jonkinlaista ihmetystä voinee esittää 22 ottelun sarjan jokseenkin tarpeettomasta venyttämisestä. Reissujen kannalta hiljainen heinäkuu voi olla ok-ratkaisu, mutta päätös 14.10. lauantaina nähdyllä säällä ei ole mitään erityistä pr:ää lajille.

KJP:n tämän kauden rungosta astuu tammikuussa armeijaan lähes tuvallinen miehiä. Kevääseen mennessä koulutus on joka tapauksessa jo siinä mallissa, että lomia pitäisi irrota.

16 pelaajaa maalasi

Yli 40 pelaajan joukossa moni olisi varmasti halunnut isompiakin minuutteja, mutta jotain vastuunjaosta kertoo maalintekijätilasto. KJP:stä peräti 16 pelaajaa onnistui maalinteossa.

Niko Nakari teki 12, Jan Rytilahti 7, Roni Polat 5, Otto Haimi ja Tiitus Mäkinen 3, Kalle Sippula, Pyry Partanen, Oskari Nurminen, Khalid Kaddouri ja Jussi Lanu 2. Yhden maalin miehiä olivat Miika Järvenkylä, Tomas Turunen, Artturi Mannonen, Riku Venäläinen, Joosua Erjanko ja Atte Aarnivirta. Yhden teki Peli-Karhujen puolustaja omiin.

- Markku Lintula -

Ville Iiskola venyttää huipputorjunnan. Lukas Spiring oli jälleen valmiina tolpalla.

Oleksandr Levchenko pelasi koko toisen puoliajan. Nuori mies oppii koko ajan paremmin suomea, mutta kovin helppoa kommunikointi ei silti ole ollut.

Tuukka Saari oli pitkään sivussa vammojen vuoksi. Reilu tunti päätöspelissä antoi lupauksia tulevasta.

Otto Haimi lanattiin märälle tekonurmelle sen verran usein, etteivät yhden käden sormet riitä.

#meidänkjp#unelmienjalkapallokenttä#visitkouvola#kouvola#urheilukaupunki
#KJP #montajoukkuettayksiseura #kouvolanjalkapallo #kaakonkolmonen #futiskouvola #kouvolanjalkapalloonkjp

1 - 1

Kultsu FC
(0-1)
13'MaaliPartanen Erkka