30
SYY
14.00
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - KoPa  2 - 0

Kouvola, Keskuskenttä N

KoPa-mörkö putosi harteilta

KJP pystyi vihdoin neljännellä yrittämällä kukistamaan lemiläisen Kotajärven Pallon jalkapallon Kolmosessa. Mörkö putosi harteilta lauantaina Kouvolan Keskuskentällä, mutta helppoa se ei ollut nytkään. Lopulta juoksuvoima ja leveämpi penkki tekivät tehtävänsä 2-0 (0-0) tuloksen vauhdittaessa KoPan oletettavaa sarjan vaihtoa.

KJP ylitti nyt viime kauden pistesaaliinsa nousemalla 35 pisteeseen, kun jäljellä on vielä kaksi ottelua. Lisäksi viiden viimeisen ottelun Palloliiton tulospalvelussa näkyvä jana ei vilkuttele enää lainkaan punaista, vaan koossa on neljän voiton putki, jota edeltää yksi tasuri.

- Kuntopuntari näyttää hyvältä. Lisäksi pitää muistaa, että tietyt joukkueet sopivat hyvin joillekin, mutta joillekin toisille taas eivät. Olen tästä puhunut pelaajille, mutta pääasia, että vihdoin saatiin peikko karistetuksi, KJP:n päävalmentaja Esa Udd otti pisteet ilolla vastaan.

KJP:n kuntokäyrä on sarjassa yhdessä HaPK:n kanssa toiseksi paras MyPan niputtaessa pelkkiä voittoja. Kymenlaakso jyrää.

Kunto ratkaisi

Kotajärvellä oli matkassa käytännössä yksi vaihtomies. Joukkue on melko kookas, ja Keskuskenttä oli sateen jäljiltä märkä ja raskas. Tiukka prässi tai ainakin riittävä liike olisi purrut vieraisiin jo hyvissä ajoin.

Sitä ei kuitenkaan nähty, vaan KJP antoi vieraille tilaa pallotella omalla alueellaan rauhassa happea vetäen. Lisäksi rankkaan myötätuuleen pelannut kotijoukkue yritti liian jääräpäisesti keskeltä, mutta syöttöihin ei tullut vastaan omia vaan vieraita.

- Oli puhetta terävästä alusta ja vielä lämmittelyssä näytti hyvältä, mutta itse pelissä ei pystytty määräämään tempoa, vaan kokenut vastustaja hoiti sen puolen, Esa Udd myönsi.

Tauon jälkeen tahti muuttui melko nopeasti. Vastatuuleen oli helpompi antaa tarkkoja palloja, ja KJP:n laitojen jatkuva nousumyllytys laski KoPan linjaa merkittävästi. Paikkoja alkoi tulla, ja kun tulee paikkoja, tulee ennemmin tai myöhemmin myös maaleja.

Piinan päätti kauden viidennellä maalillaan nuori Roni Polat, joka korvasi jalkaansa loukanneen Kalle Sippulan jo 8. minuutilla. KJP pääsi oikealta ylös siksi nopeasti, että aikaa jäi pariin viisaaseen siirtoon leveydessä. Lopulta Polat pääsi tähtäämään melko keskeltä lähes vapaasti ja verkko heilui.

Vaikka KoPa ei kyennyt tappioasemassa juuri nostamaan peliään, maali vapautti kotijoukkueen tekemistä. Tilanteita alkoi syntyä, mutta lopullista niittiä jouduttiin odottamaan lähes 90. minuutille saakka.

Kotajärven hyvin keskityksiin tullut maalivahti Mikko Kaartinen loukkasi jalkansa todella pahan tuntuisesti ja pitkähkön pelikatkon jälkeen kokenut Samu Valtonen kävi vetäisemässä maalivahdin paidan ylleen. Valtonen otti muutaman puolinaisen vedon varmasti, mutta 2-0-maalille hän ei voinut mitään.

Joosua Erjanko pudotti vasemmalla pallon Jussi Lanulle, jonka torpedo 25 metristä viuhui niin niukasti poikkihirren alta, ettei Valtosen pituus riittänyt.

Tolpat kolisivat

Kaikkia hukuttuja paikkoja ei olisi viimeisen puolen tunnilta ajalta tilastoida isokaan seurantaryhmä, mutta ainakin voittajien kokeneinta kaartia saattoi saunan lauteilla vähän hymyilyttää.

Niko Nakari pelattiin täysin vapaaksi oikealta ja veto meni yli Valtosen hanskojen, mutta kuitenkin kehikkoon.

Riku Venäläinen oli hieman aiemmin ladannut vapaapotkun 20 metristä poikkihirteen, ja aivan loppuhetkillä Venäläinen oli lähellä tehdä puskumaalin. Akrobaattinen ohjaus meni kuitenkin oikealta ohi.

- Yritin äkkiä miettiä, että jalalla vai päällä, ja päällä sitä piti yrittää. Edellisestä puskumaalista on kyllä melkoisesti aikaa, keskikentän kunkkuna häärinyt Venäläinen muisteli.

KJP:n pyttykerho koostui tällä kertaa seuran B-junioreista, ja asiantuntemus toimi. Nälkäisimmän pelaajan palkinnon pokkasi Otto Haimi, jolla nälkää todella riitti, vaikka palkinto jäi saamatta.

Alakerralla oli varsin hyvä päivä. Joosua Erjanko hoiteli pääpallot jokseenkin täydellisesti ja Ville Majander osui monesti oikeaan väliin laittaen katkon jälkeen omia juoksijoita matkaan.

Jussi Lanun rekordiin kirjataan maalin lisäksi monen monta tilannetta, jossa hän hidasti KoPan vastaiskua juuri oikeaan aikaan ja sopivissa määrin.

Vaikka ottelu ei noussut suurten joukkoon, jokainen ehti napata henkilökohtaiset plussansa. Näin myös vaihdosta märälle ruoholle päässeet Aleksi Pekkanen, Aaro Harju ja Lukas Spiring.

- Kolmossija on yhä tähtäimessä, joskin Haminan lauantainen voitto pitää tietenkin piste-eron ennallaan, Udd laski.

KJP:n loppusuoralla edessä ovat vielä ensi perjantain vierasottelu Union Plaanin iltavaloissa Heinolassa ja lopulta sarjan päätöskierroksella Joutseno kotona 14. lokakuuta.

KoPa:lle huono uutinen oli se, että LaPa voitti lauantaina ja venytti ryhmien piste-eron neljään. Tosin Lappeenrantakin joutuu jännittämään, miten käy kolmanneksi viimeiselle Palloliiton tasobingossa.

Kokeneen joukkueen parhaat olivat Niko Pyyhtiä ja tuplaroolin vetänyt Samu Valtonen. Kaartisen menetys loppukaudeksi sinetöinee matkan Neloseen.

- Markku Lintula -


Juoksuun säntäävän Roni Polatin oikea on heilahtanut ensin ja verkko heti perään. Niko Nakari ja Khalid Kaddouri tuulettavat, KoPan Jere Närhi ei näytä yhtä tyytyväiseltä.


Riku Venäläinen kehitteli puskun niin vaikeasta asennosta, että maali olisi ollut tv-kamaa. Kuten komennuksen maalille saanut Samu Valtonenkin toteaa, hieman ohi.


Otto Haimi manasi läpiajojen tehoja karjaisemalla ”Miä revin tukkani”. Ville Kiesi kuittasi näppärästi ”Mie olen jo repinyt!”


Tästä tilanteesta KJP olisi halunnut rankkarin, kun Pasi Hovi kopautti Niko Nakarin volttiliikkeeseen ja lopulta pelikenkäkin irtosi. Kotajärveläiset ovat luonnollisesti eri mieltä kuin taustalla ihmettelevä Roni Polat.


Niko Nakari piti Kotajärven alakerran pinteessä, mutta täysosuma jäi puuttumaan. Tälläkin kertaa maalivahdin ylittävä sijoitus pamahtaa puihin.

#meidänkjp#unelmienjalkapallokenttä#visitkouvola#kouvola#urheilukaupunki
#KJP #montajoukkuettayksiseura #kouvolanjalkapallo #kaakonkolmonen #futiskouvola #kouvolanjalkapalloonkjp

Tilastot

2 - 0

KoPa
(0-0)
64'MaaliPolat Roni
89'MaaliLanu Jussi

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

Ma - Pe 10-15 (sopimuksen mukaan)


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20